Un produs Blogger.
RSS


Îngrijirea tenului normal

 
Pentru tenul normal se recomandă apa călduță sau rece, de preferat este apa de ploaie. În cazul în care nu o avem la îndemână, putem apela la un şiretlic: fie fierbem apa pe care ulterior o răcim, fie utilizăm apă distilată/apă minerală. A se evita apa calcaroasăita pielea. Apa fierbinte reduce viguarea țesuturilor și a porilor, în timp ce apa rece închide porii.
Utilizarea săpunurilor nu este recomandată, decât dacă sunt neutre sau ușor acide. O spălare exagerată duce la uscarea pielii, de aceea el trebuie utilizat de două ori pe săptămână. Probabil vă întrebați de ce. Ei bine, folosirea exagerată a săpunului îndepărtează de pe piele stratul de grăsime naturală. Aceasta determină ridarea și ofilirea timpurie a pielii. Cât despre demachiere se recomandă cremele de curățat, laptele demachiant sau alte emulsii.
Să detaliem un posibil ritual de îngrijire a pielii! Dimineața ne spălăm pe față, lăsăm apa până a pătruns în piele, apoi aplicăm o cremă nutritivă, excesul se îndepărtează cu un șervețel de hârtie, prin apăsarea acestuia din loc în loc. Aplicarea unei măști și masajul ar trebuie să fie ceva la ordinea zilei. Seara, pentru prevenirea formării ridurilor din jurul ochilor este necesar să se aplice o cremă grasă pe bază de lanolină sau colesterol. Totodată se recomandă infuzia cu flori de albăstrele sau mușețel.
Sper să va fie de folos aceste informații!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu