Un produs Blogger.
RSS


Îngrijirea tenului în sezonul rece

Iată că suntem în plină iarnă, o perioadă în care sedentarismul s-a instalat comod în viețile noastre. Drept urmare, suntem mai tot timpul plictisite și lipsite de vlagă. Această atitudine nu face decât să influenţeze negativ frumuseţea şi organismul nostru.
Persoanele care obişnuiesc să se fardeze, acum trebuie aibă grijă de tenul lor mai mult decât niciodată. O dată cu venirea iernii apar şi schimbările drastice ale tenului. Dar, dacă simţim că acesta a luat-o razna trebuie să acționăm imediat deoarece prevenția este mult mai bună decât tratarea. Tenul are nevoie de îngrijiri urgente, iar şedinţele la cosmetică sunt foarte costisitoare. Așa că mai bine apelăm la sfaturile bunicii pentru un ten frumos şi sănătos. Aceste remedii sunt mult mai eficiente şi la îndemâna oricui.

Un prim exemplu pentru micşorarea porilor constă în punerea  pe faţă a zăpezii topite şi strecurată printr-un tifon curat. Acest lucru este valabil pentru toate tipurile de ten. Dar dacă aveţi ten atinge uşor faţa cu un bulgăre de zăpadă pentru a nu maltrata tenul. 
Dar, dacă preferăm măştile de faţă am putea opta pentru cele naturiste preparate chiar la noi acasă. Să ne oprim asupra unui ingredient recomandat tuturor tipurile de ten – mierea de albine, care este hidratantă şi antispetică. Aceasta conferă tenului strălucire şi-l curăţă în profunzime.

Un prim tratament ar putea fi alcătuit dintr-un gălbenuş de ou, jumătate de lingură de miere de albine, 1 lingură de ulei de măsline şi tărâtă de grâu pentru un efect exfoliant. Se realizează un amestec omogen cu aceste ingrediente după care se aplică pe faţă. Se lasă să acţioneze pe faţă mp de 5-10 minute şi apoi se îndepartează.
Doriţi a spălaţi pe faţă dimineaţa cu lapte de văcuţă care ajută la curăţarea tenului şi la albirea acestuia. Cremele pentru albire a pielii nu se vor folosi în acest anotimp întrucât aceste tipuri de cremă accentuează gradul de uscăciune.
Totuși, este probabil ca multe dintre voi să nu aveţi încredere în ”leacurile” batrânilor, de aceea vă recomand să folosiţi zilnic o cremă protectoare care este necesară atunci când ne fardăm fie și cu un simplu fard. Crema protectoare trebuie aleasă în funcţie de tipul de ten. Tenului normal şi uscat i se vor aplica creme grase pe bază de ceară de albine, unt de cacao, cetaceu, lanolină etc. Peste crema protectoare se poate aplica fondul de ten sau direct pudra, care vor contribui la protejarea obrazului.
Enjoy!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comentarii:

Unknown spunea...

Mult succes :)

Unknown spunea...

Multumesc frumos, Andreea! Toate cele bune și ție! :*

Trimiteți un comentariu