Un produs Blogger.
RSS


Îngrijirea tenului normal

 
Pentru tenul normal se recomandă apa călduță sau rece, de preferat este apa de ploaie. În cazul în care nu o avem la îndemână, putem apela la un şiretlic: fie fierbem apa pe care ulterior o răcim, fie utilizăm apă distilată/apă minerală. A se evita apa calcaroasăita pielea. Apa fierbinte reduce viguarea țesuturilor și a porilor, în timp ce apa rece închide porii.
Utilizarea săpunurilor nu este recomandată, decât dacă sunt neutre sau ușor acide. O spălare exagerată duce la uscarea pielii, de aceea el trebuie utilizat de două ori pe săptămână. Probabil vă întrebați de ce. Ei bine, folosirea exagerată a săpunului îndepărtează de pe piele stratul de grăsime naturală. Aceasta determină ridarea și ofilirea timpurie a pielii. Cât despre demachiere se recomandă cremele de curățat, laptele demachiant sau alte emulsii.
Să detaliem un posibil ritual de îngrijire a pielii! Dimineața ne spălăm pe față, lăsăm apa până a pătruns în piele, apoi aplicăm o cremă nutritivă, excesul se îndepărtează cu un șervețel de hârtie, prin apăsarea acestuia din loc în loc. Aplicarea unei măști și masajul ar trebuie să fie ceva la ordinea zilei. Seara, pentru prevenirea formării ridurilor din jurul ochilor este necesar să se aplice o cremă grasă pe bază de lanolină sau colesterol. Totodată se recomandă infuzia cu flori de albăstrele sau mușețel.
Sper să va fie de folos aceste informații!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS


Cum să ne îngrijim tenul

în funcție de tipul său?

 
Fiecare femeie și-a pus problema tipului de ten măcar o dată în viață. De aceea, se recomandă, ca înainte de a începe orice tratament acasă, să ne adresăm unei persoane avizate pentru a ne elucida.
Consultația cosmetică, cunoștințele în domeniu și vasta experiență, la care se adaugă aparatura specială de care dispun laboratoarele medicale, dar și serminarea tipului de ten și a caracteristicilor pielii. Astfel, putem afla de anumite imperfecțiuni ale pielii, care deși nu reprezintă realemnte o boală, trebuie tratate din timp pentru a reda tenului un aspect sănătos și îngrijit.
Specialistul ne va da indicații referitoare la tabieturile noastre cotidiene, căci cel mai des se întâmplă să fin antrenate în tot felul de activități și s-ar putea să neglijăm aspectul nostru exterior.
În zilele cele ce urmează vă voi oferi și câtev noțiuni corespunzătoare fiecărui tip de ten acasă.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS


Spectaculosul tratament facial 

folosit de cea mai frumoasă

femeie din lume

Ca în fiecare an, revista "People" le-a supus cititorilor o lista cu celebrități feminine care mai de care mai frumoase. Toate au luptat pentru titlul de "Cea mai frumoasă femeie din lume". Potrivit rezultatelor, învingătoarea a fost cântăreața Beyonce.
Aceasta are multe succese în cariera, primind, spre exemplu, 16 premii Grammy. Beyonce este însă și actrită, inspirație în materie de moda pentru multe femei, dar și o adevarată frumusețe naturală. 
În continuare, vă invit să descoperim unul din secretele sale. Diva recunoște că este înnebunită după produsele de beauty, un exemplu elocvent fiind spray-ul termal îmbogățit cu esență de mușețel, castravete și ceai verde, pe care îl aplică peste machiaj pentru fixare și o senzație de prospețime, dar și pe pielea demachiată, pentru hidratare.  Să nu credeți că ea apelează doar la produsele cosmetice profesionale/comerciale, ea utilizează și metode tradiționale, pe care le îmbină într-un mod foarte plăcut.. Pentru un ten proapăt și hidratat urmează un “tratament facial” care presupune consumul de ceai verde, la care se adaugă încă 2 – 3 litri de apă pe zi. Totodată consumul de fructe și legume pot contribui vizibil la frumusețea dumneavoastră, mai ales în perioada de vară. Ușor și la îndemâna oricui!
Din geanta ei de înfrumusețare, nu lipsește niciodată siropul de arațar. Ea îl folosește în combinatie cu lămâia, apa plată și piperul cayenne care îi asigură o siluetă de vis. Însă acum, când este însarcinată, Beyonce a declarat ca va înlocui acest produs cu batoane energizante, din ingrediente naturale.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS


Îngrijirea tenului în sezonul rece

Iată că suntem în plină iarnă, o perioadă în care sedentarismul s-a instalat comod în viețile noastre. Drept urmare, suntem mai tot timpul plictisite și lipsite de vlagă. Această atitudine nu face decât să influenţeze negativ frumuseţea şi organismul nostru.
Persoanele care obişnuiesc să se fardeze, acum trebuie aibă grijă de tenul lor mai mult decât niciodată. O dată cu venirea iernii apar şi schimbările drastice ale tenului. Dar, dacă simţim că acesta a luat-o razna trebuie să acționăm imediat deoarece prevenția este mult mai bună decât tratarea. Tenul are nevoie de îngrijiri urgente, iar şedinţele la cosmetică sunt foarte costisitoare. Așa că mai bine apelăm la sfaturile bunicii pentru un ten frumos şi sănătos. Aceste remedii sunt mult mai eficiente şi la îndemâna oricui.

Un prim exemplu pentru micşorarea porilor constă în punerea  pe faţă a zăpezii topite şi strecurată printr-un tifon curat. Acest lucru este valabil pentru toate tipurile de ten. Dar dacă aveţi ten atinge uşor faţa cu un bulgăre de zăpadă pentru a nu maltrata tenul. 
Dar, dacă preferăm măştile de faţă am putea opta pentru cele naturiste preparate chiar la noi acasă. Să ne oprim asupra unui ingredient recomandat tuturor tipurile de ten – mierea de albine, care este hidratantă şi antispetică. Aceasta conferă tenului strălucire şi-l curăţă în profunzime.

Un prim tratament ar putea fi alcătuit dintr-un gălbenuş de ou, jumătate de lingură de miere de albine, 1 lingură de ulei de măsline şi tărâtă de grâu pentru un efect exfoliant. Se realizează un amestec omogen cu aceste ingrediente după care se aplică pe faţă. Se lasă să acţioneze pe faţă mp de 5-10 minute şi apoi se îndepartează.
Doriţi a spălaţi pe faţă dimineaţa cu lapte de văcuţă care ajută la curăţarea tenului şi la albirea acestuia. Cremele pentru albire a pielii nu se vor folosi în acest anotimp întrucât aceste tipuri de cremă accentuează gradul de uscăciune.
Totuși, este probabil ca multe dintre voi să nu aveţi încredere în ”leacurile” batrânilor, de aceea vă recomand să folosiţi zilnic o cremă protectoare care este necesară atunci când ne fardăm fie și cu un simplu fard. Crema protectoare trebuie aleasă în funcţie de tipul de ten. Tenului normal şi uscat i se vor aplica creme grase pe bază de ceară de albine, unt de cacao, cetaceu, lanolină etc. Peste crema protectoare se poate aplica fondul de ten sau direct pudra, care vor contribui la protejarea obrazului.
Enjoy!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS